Maanviljeysneuvos, talvi- ja jatkosodan veteraani, kerhomme perustajajäsen ja perustamiskokouksen puheenjohtaja sekä RUL:n kunniajäsen Pentti Perttuli on kuollut tiistaina 23.5. Laitilassa. Hän oli kuollessaan 101 vuotias.

Talvisodassa Pentti Perttuli taisteli Karjalan kannaksella sekä Laatokan pohjoispuolella.  Jatkosodassa hän palveli Raappanan johtamassa 14. divisioonassa. Rukajärven suunnalla Perttuli suoritti kiuruveteläisten miestensä kanssa tiedusteluretken polkupyörillä Lieksajärven ympäri. Tiedusteluretki on pohjana Olli Saarelan vuonna 1999 valmistuneen Rukajärven tie -elokuvalle.

Myöhemmin jatkosodan aikana Pentti Perttuli oli mukana Muurmannin radalle tehdyissä tiedusteluretkissä. Perttuli toimi komppanian varapäällikkönä ja päällikkönä kotiuttamiseensa saakka jatkosodan loputtua. Hänet ylennettiin reservissä majuriksi vuonna 1966.

Sodan jälkeen Pentti Perttuli teki merkittävän uran sokeriteollisuudessa. Hän toimi mm. Lännen Tehtaiden toimitusjohtajana. Pentti Perttuli on kirjoittanut ja kertonut paljon sotakokemuksistaan.

Erityisen lähellä Perttulin sydäntä on ollut nykyisin Lopella sijaitseva Marskin Maja. Vuonna 1942 Raappaan joukot, eli 14. divisioonan joukot, rakensivat kelohonkaisen metsästysmajan, saunan ja kalamajan Marsalkka Mannerheimille 75-vuotispäivälahjaksi. Alkuperäinen sijaintipaikka oli Lieksajärven rannalla. Sotatapahtumien muuttuessa rakennukset purettiin ja siirrettiin koti-Suomen puolelle. Vuodesta 1945 lähtien maja on ollut Lopella Puneliajärven rannalla. Pitkälti Pentti Perttulin aktiivisuuden ansiosta majan läheisyyteen avattiin v. 1992 kenttävartiomuseo Sisu.

Pentti Perttuli kutsuttiin Suomen Reserviupseeriliiton kunniajäseneksi vuonna 2006.

Esitämme surunvalittelumme Pentti Perttulin omaisille.

Janakkalan Reserviupseerikerho ry