Janakkalan Reserviupseerit,

meneillään on merkittävä juhlavuosi, Suomi 100, monine juhlallisuuksineen, joihin kannattaa osallistua. Alueellinen merkkitapahtuma on mm Nuku Rauhassa / PsD 75v-tapahtuma Parolannummella 28.06.

Suomi 100-vuosi on alkanut kohtuullisen lämpimissä merkeissä, talvilajit ovat kyllä tästä taas kärsineet. Ampujat aloittivat vuoden ilma-asekisoissa hienosti ja jos samaan malliin sujuvat muutkin piirin kilpailut on meillä hyvä mahdollisuus pärjätä taas Paavon putki kisassa. Kilpailu on tunnetusti kovaa ja kaikkiin koitoksiin tarvitaan nykyisin vähintään kaksi, mieluiten kolme, täyttä joukkuetta/laji ja ”putkimiehet” informoivat totutusti lähestyvistä kisoista.

Jokaiselle reservin upseerille suositeltava ja sopiva kilpailu, Taitokilpailu järjestetään tänä vuonna tavallista aiemmin Valkeakoskella lauantaina 22.04. Kaikki mukaan kisaan – normaalit upseeritaidot riittävät – tilaisuus on hyvä omien upseeritietojen ja -taitojen kertaus- ja päivitystilaisuus! Laittakaapa päivämäärä jo muistiin!

Viime vuonna jäsenmäärämme putosi edelleen osin luonnollisen poistuman myötä, osin ilmeisesti jäsenten liikkuvuuden vuoksi. Uusia jäseniä ei ole saatu poistumaa vastaavasti, joten jäsenmäärän kehitys on edelleen ikävästi miinusmerkkinen. Valitettavasti ilmiö on sama myös piiri- ja liittotasollakin. Jäsenhankintaan onkin kiinnitettävä entistä suurempaa huomiota tulevaisuuden takaamiseksi. Jäsenistön vahvaa talkootyötä peräänkuulutetaan edelleen tässä(kin) asiassa, eli vinkkejä kunkin lähipiirissä piilottelevista ei-jäsen upseereista toivotaan.

Tervakosken Ampumarata Oy:n radoilla on saatu suoritettua mittavia parannustöitä ja ampumaharrastusmahdollisuudet siellä lienevät nyt turvatut pitkälle tulevaisuuteen – mahdollisuutta kannatta hyödyntää! Vuoden voimassaoleva ratakortti maksaa osakasjärjestöjen jäsenille 20 € / vuosi (osakkaille 10 €, ei jäsenille 50 €). Ratayhtiön kokousta ei vielä ole ollut, mutta oletettavasti korttien myynnin suhteen toimitaan entiseen malliin (lisätietoa saa tarvittaessa kerhon toimihenkilöiltä).

Kerhon yhteisiä ammunta-iltoja järjestetään Pirttisuon radalla touko – syyskuussa pääsääntöisesti kunkin kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 17 alkaen (katso toimintakalenteri). Näinä iltoina rataan ja ruutiaseammuntoihin pääsee tutustumaan kerhomme eri lajien harrastajien johdolla.

Tämän ensimmäisen jäsenkirjeen mukana on myös kutsu kevätkokouksen, joka pidetään Janakkalan Osuuspankin Tervakosken konttorin tiloissa torstaina 23.03.2017 klo 18.00 kokouskutsu – muistathan merkitä ajan kalenteriisi. Kevätkokouksen yhteydessä on myös kerhoilta.

Liitteenä on myös perinteinen toimintakalenteri. Tutustukaa kalenteriin – sieltä pitäisi löytyä mielenkiintoista tekemistä kaikille! Toimintakalenterista löytyvät vuoden tapahtumat ja yhteystiedot ym., jotka ovat painohetkellä olleet tiedossa.
Suosikaa ilmoittajiamme! Myös uusia ilmoituksia ja ilmoittajia sopii sivuille!

Kerhon toimintaviikonloppua vietetään tänä kesänä Padasjoen harjoitusalueella 17.-18.06.
Monenlaista ohjelmaa on luvassa toiveiden mukaisesti – ammunta, patikointi, suunnistus…
Puitteet ovat hyvät monenlaiseen toimintaan! Parakkimajoitus, sauna ym. löytyy! Ilmoittautumisia (koulutus-upseerille) toivotaan mahdollisimman ajoissa, jotta ohjelmaa saadaan rakennettua sopivaksi. Tilaisuudesta tiedotetaan lisää lähempänä ajankohtaa. 

Muistakaa myös kotisivumme www. janru.fi
Kuntokortti on toimitettu syksyllä, sähköinen kuntokortti käyttöohjeineen löytyy sivuilta: www.resul.fi

Aktiivista, antoisaa lopputalvea, kevättä ja kesää kaikille Janakkalan Reserviupseereille.

Arto Tiainen, puheenjohtaja